Fiqas Dames KAMPIOEN!

Bericht geplaatst op: 28 april 2013

Met gepaste trots feliciteren wij onze dames van handbalvereniging Fiqas met het behalen van het kampioenschap!!!!!
Ze hebben het gepresteerd om kampioen te worden in de Eerste Divisie.
Hier zijn wij natuurlijk hartstikke trots op, en dat verdient een plek op onze website.

Dames, gefeliciteerd!
foto fiqas dames.jpg - 141.00 Kb

Handbal

Dames FIQAS Aalsmeer kampioen!!!

Door naaste concurrent V&L in eigen huis te verslaan, zijn de dames van FIQAS Aalsmeer kampioen geworden in de Eerste Divisie.
En dat betekent promotie naar de eredivisie!

De Aalsmeerse dames reisden zaterdag met nog drie wedstrijden te spelen en drie punten voorsprong op V&L naar Geleen. Gesteund door een grote schare supporters uit Aalsmeer, wist de ploeg dat bij winst de titel binnen was. Maar de thuiswedstrijd was destijds verloren, dus de dames wisten ook dat het niet eenvoudig zou worden. Dat klopte inderdaad.

Hoewel de wedstrijd de eerste tien minuten nog aardig gelijk op ging (4-4), kwam V&L daarna op voorsprong: eerst van 8-4, daarna liep het verschil op tot zelfs zeven: 11-4! "We wisten dat V&L een fysieke ploeg was en dat we dus niet één op één moesten gaan spelen, want dat vangen zij wel op. We moesten meer de beweging zoeken," vertelt trainer/coach Ruud v.d. Broeck na afloop. "Daar hadden we ook op getraind. Maar in eerste instantie lukte dat niet, terwijl bij hen wél alles goed ging. Daar kwam nog bij dat we het zonder Nicole van Schie moesten doen, want die had bij de wedstrijd tegen D.O.S. een hersenschudding opgelopen en kon écht niet spelen. Dat was een domper.  En tijdens de wedstrijd liep Priscilla Bergman al snel tegen twee tijdstraffen op. Daardoor moest ik in de dekking ook wat omzetten om geen risico te lopen dat ze tegen de derde aan zou lopen. Ingrid Kuiper heeft toen haar plaats in de dekking overgenomen en pakte dat prima op." Keepster Bianca Schijf, die niet lekker in de wedstrijd zat, werd vervangen door Manon v.d. Sar en ook dat pakte goed uit. Toch bleef de achterstand in eerste instantie en die liep zelfs op tot de maximale 14-6. Na een time out waarin v.d. Broeck zijn ploeg opdracht gaf vooral meer te bewegen, ook zonder bal, en druk te houden, ging het beter lopen bij FIQAS Aalsmeer. Langzaam kwamen de dames bij en zo werd het van 14-6 binnen een paar minuten 14-13! De ploegen gingen rusten bij 16-14 en de wedstrijd lag weer helemaal open.

In de tweede helft kwamen de Aalsmeerse dames al snel op gelijke hoogte: 17-17 en nu lag de druk helemaal bij V&L, dat móest winnen om nog een kans te maken op de titel. Maar waar zij nerveus werden, bleef FIQAS Aalsmeer rustig én gooide het tempo omhoog. "Toen lukte alles bij ons: we speelden het spelletje dat we zo goed kunnen spelen en dan zijn we ook de sterkste. We kwamen op voorsprong - via 19-22 naar 25-31 - en toen die eenmaal vijf en zelfs zes punten was, wisten we dat de wedstrijd gespeeld was. De laatste acht minuten konden we ‘gewoon' uitspelen." Het werd uiteindelijk 29-35 en het feest kon losbarsten.

V.d. Broeck was vooral te spreken over de instelling en veerkracht van zijn ploeg. "Dat een wedstrijd zó kan kantelen is ongekend. Er zit veel kracht in dit team en die meiden zijn er in blijven geloven. Ze zijn blijven knokken voor elkaar en wilden niet opgeven. En je ziet: als je samen ergens voor vecht, kun je mooie dingen bereiken. Het allermooiste was natuurlijk om in Geleen van de grootste concurrent te winnen, dat geeft het kampioenschap extra glans. Deze ploeg heeft zeker wat te zoeken in de eredivisie!"